Gelukkig Nieuwdag!
- ga naar artikel op LinkedIn -
|
Nieuwdag
Eigenlijk zouden we dit elke dag moeten doen. Dat we elkaar 's avonds voor het slapen gaan een fijne dagwisseling toewensen. Dat we 's morgens opstaan en elkaar een gelukkig Nieuwdag wensen. Dat we elke dag beginnen met goede voornemens. Dat we elke dag hopen dat deze nieuwe dag wat vreedzamer is dan de voorgaande dag.
Persoonlijk zou ik dat dan graag wilen doen zonder vuurwerk, zonder rellen, zonder auto's in brand te steken, zonder overlast en vooral zonder dat onze hulpverleners worden beschouwd als doel om stenen en flessen naar te gooien.
Gewoon elke dag een Nieuwdag met veel positiviteit.
Voornemens
Al heel lang is 1 januari het moment voor goede voornemens. 90% van deze voornemens zijn op 15 januari al weer verleden tijd.
Vaak komt dit omdat de voornemens 'groot' zijn. Stoppen met roken, afvallen of meer sporten zijn 'grote' voornemens die een goede voorbereiding vergen. Alle goede bedoelingen ten spijt zijn de 1-januari-voornemens meestal goedbedoelde, maar slecht voorbereide wensen, die al snel het loodje leggen in de hectiek van alledag.
Ik stel daarom voor, dat we deze goede voornemens vervangen door één goed voornemen, waarvoor geen voorbereiding nodig is, die altijd en overal uitvoerbaar is, die iedereen kan uitvoeren en die weinig inspanning vergt, terwijl we er met z'n allen beter van worden. Onwaarschijnlijk? Hier komt-ie:
Als je ergens weggaat, zorg dan dat je het nét iets beter achterlaat dan je het hebt aangetroffen!
En zullen we dat dan elke Nieuwdag doen?
Interessant?
Als dit artikel je iets over jezelf heeft geleerd, als je een vraag hebt of als er een ander onderwerp is, waar je meer over wilt weten, laat dan een bericht achter in het commentaarveld op LinkedIn.
(Foto Credits FreeImages)